NIEUWS

PATRICK KOK WETHOUDER VOOR W70 NUENEN

P. PATRICK KOK

Patrick Kok uit Geertruidenberg is 15 juni 2023 geïnstalleerd als wethouder voor W70 in de gemeente Nuenen. Hij is verantwoordelijk voor onder andere Wonen en Ruimtelijke Ordening. W70 was op zoek naar een verbinder met slagkracht, maar ook een mensen-mens. Met Patrick Kok denken ze die gevonden te hebben.

Kok was eerder raadslid en fractievoorzitter in Geertruidenberg. Daarna werd hij wethouder Ruimtelijke ontwikkeling, Fysieke leefomgeving en Mobiliteit in de gemeente Zundert, eveneens een ‘Van Gogh gemeente’. Voor zijn wethouderschap was hij projectdirecteur bij de Bank Nederlandse Gemeente, waar hij diverse gebiedsontwikkelingen onder zijn hoede had, waaronder ook in onze regio.

Zijn laatste baan als kwartiermaker bij Taskforce-RIEC (aanpak ondermijnende criminaliteit) ruilt hij in om als ‘vakwethouder’ en opnieuw als wethouder ‘van buiten’ aan de slag te gaan voor Nuenen, Gerwen, Nederwetten en Eeneind. Hij zal daarom voor een belangrijk deel in de gemeente Nuenen leven, maar niet wonen. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen (14, 12 en 9) in Geertruidenberg.

Patrick Kok: “We hebben in Nederland een energie-, klimaat-, asiel- en  woningbouwcrisis. Ook de gemeente Nuenen ontkomt hier niet aan.  Partijpolitiek lost dat niet op, samenwerking wel en dat is precies wat W70 mij gevraagd heeft. Zoek de samenwerking, met en namens de gehele gemeenteraad, in en buiten de gemeente Nuenen. Dat de gemeenteraad een raadsbreed akkoord heeft sterkt mij in deze mooie uitdaging. Daarom ontmoet ik graag inwoners, ondernemers en verenigingen van de gemeente Nuenen. Ook als het schuurt  ga ik graag samen aan de slag. Ik zal mijn best doen om een wethouder zijn voor de gehele gemeente Nuenen en namens de gehele gemeenteraad. Mijn deur zal open staan, maar ik ontmoet u ook graag op straat.

Patrick Kok is door een W70 selectiecommissie o.l.v. Joost Vereijken gekozen uit een ruim aanbod van kandidaten. Hij is zeer gemotiveerd door de uitdagingen die Nuenen kent. Zijn referenties laten zien dat hij de nodige bestuurlijke ervaring heeft in zowel het openbaar bestuur, de private sector als in het vrijwilligerswerk.

Patrick Kok is de vervanger worden van Ralf Stultiens, die helaas om gezondheidsredenen zijn functie neer heeft moeten leggen.

W70 en de coalitiepartners zijn zeer tevreden dat het gelukt is zo snel een geschikte kandidaat te vinden die meteen aan de slag kan. Kok kan op deze manier de -in de regel wat rustigere-  zomerperiode gebruiken om zich in te werken.